İletişim Formu

Ağaç Yaprağı İle Gürler İle İlgili Kompozisyon Örneği


Bu yazımızda sık kullandığımız bir atasözü olan Ağaç Yaprağı İle Gürler İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. Giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine dikkat ederek kompozisyonumuzu hazırladık.

Ağaç yaprağı ile gürler atasözü kişinin dostları ile birlikte birlik ve beraberlik içinde olduğunda daha güçlü olduğunu anlatır. Dalı budağı olmayan, yaprakları olmayan bir ağaç cılız ve gösterişsiz durur. Kurumaya gelmiş demektir. Ama yaprakları, dalları bol bir ağaç diri, canlı durur. İşte insanlarda böyledir. Dostlarınızla birlikte olduğunuzda daha güçlü olursunuz. Ama tek olduğunuzda kendinizi güçsüz hissedersiniz,

Bir işi tek başına yapmak zor ve zahmetlidir. Ama yanınızda size yardım edecek dostlarınız varsa yapacağınız iş daha da kolay hale gelir. İnsanın dostlarının olması ona güç verir. Hangi sıkıntı ile karşılaşırsanız karşılaşın mutlaka sizin yanınızda dostlarınızın olacağını bilmek huzur ve güç verir sizlere. Örneğin ailenizde bir düğün yapılacak. Düğüne kimse gelmezse kendiniz çalar kendiniz oynarsınız. Düğümün de pek keyfi olmaz. Ama düğün yaptığınızda kalabalık bir akraba, eş dost ekibi geldiğinde daha güzel olur. Güzel günlerimizde olduğu gibi sıkıntılı günlerimizde de yanımızda dostlarımız olduğunda kendimizi güçlü hissederiz.

İnsan yaşadığı müddetçe kendine güzel dostlar edinmeli. İyi günün de kötü gününde her zaman sizin yanınızda olacak dostlarınız olması sizi güçlü ve mutlu eder.

Akan Su Yosun Tutmaz Kompozisyon Örneği

0 Yorum