İletişim Formu

Akan Su Yosun Tutmaz Kompozisyon Örneği


Yeni bir kompozisyon örneği hazırladık, Akan Su Yosun Tutmaz Kompozisyon Örneği. Size fikir vermesi açısından umarız faydalı olur.

Akan Su Yosun Tutmaz Kompozisyon

Bildiğiniz üzere atasözleri hem gerçek anlam hem de mecaz anlamı barındırırlar. Akan su gerçekten de yosunlama yapmaz. Çünkü devamlı hareket halindedir. Fakat durgun olan sularda yavaş yavaş yosunlaşma olur ve gittikçe su kirlenir, kullanılmaz hale gelir. İnsan da böyledirler. Hareketli olan belli bir işte çalışan kişiler daima dinç olurlar. Fakat akşama kadar yatan, hiçbir işle uğraşmayan kişiler yavaş yavaş hantallaşmaya başlar. İl göremez duruma gelir, tembelleşir. Örnek vermek gerekirse; Her sabah işe giden birisini düşünelim. Sabah erkenden kalkar, işine gider, çalışır. Bu kişi dinç olur. Kendini geliştirir. Fakat hiç çalışmayan akşama kadar yatan birisi bir bardak suyu bile almaya üşenir. Çalışmak hem kendi için hem de başkaları için fayda sağlar. Çalışan insan hem kendi öz saygısını geliştirir hem de toplum içerisinde faydalı bir birey olur.

Bize düşen, çalışan bir insan olup hem kendimize hem de başkalarına mı faydalı olacağız yoksa tembel tembel yatıp hem kendimize hem de topluma faydası olmayan birisi mi olacağız. Seçim sizin 

Sitemizde bir çok konu ile alakalı kompozisyon örneği mevcuttur. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

0 Yorum