İletişim Formu

Sorumluluk İle İlgili Kompozisyon Örneği


Bu yazımızda Sorumluluk İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. sizlere bir fikir vermesi açısından önemli görmekteyim.

Sorumlu Olmak Kompozisyon Örneği

Davranışlarının sorumluluklarını üstlenme, üzerine düşen görevleri zamanında yapma, yaptığı iş nedicesinde hesap verebilme durumunda olmaya denir. Her kişinin bulunduğu rol ya da mevkiye göre, yaşına göre belli sorumlulukları vardır. Mesela bir baba için ailesine zaman ayırması, ailenin geçimini sağlaması onun sorumluluğudur. Bir çocuk için ödevlerini zamanında yapması,  odasını toplaması, yatağını toplaması sorumlulukları içerisinde yer alır.

Bizlerin evde, ailemize karşı, okulda bazı sorumluluklarımız vardır. Kısaca bunlara değinmek gerekirse; evdeki sorumluluklarımızın başında oyun oynadığımız alanları temiz tutmak, sabah uyanınca yatağımızı toplamak, ödevlerimizi zamanında yapmak, eve zamanında gelmek, anne ve babamızın sözünü dinlemektir. Okuldaki sorumluluklarımız ise; okulu ve sınıfımızı temiz tutmak, verilen görevleri zamanında ve en güzel şekilde yapmak, derslerimize çok çalışmaktır.

Sorumluluklar bizi daha iyi bir insan yapar. Sorumluluklarının bilincinde olmayan kişiler hem kendilerine hem de çevreye zarar verirler. onlara güvenen insanların güvenlerini boşa çıkarırlar. Bu nedenledir ki daima sorumluluklarımızın bilincinde olup ona göre davranmalıyız.

Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur.,


2 Yorum