İletişim Formu

Sabrın Sonu Selamettir Kompozisyon Örneği

Site içerisinde farklı farklı kompozisyon örnekleri yer almaktadır. Bu yazımızda da Sabrın Sonu Selamettir Kompozisyon Örneği hazırladık. Size fikir vermesi açısından umarım faydalı bir yazı olur.

Sabrın Sonu Selamettir İle İlgili  Kompozisyon Örneği

İnsan yaşamı boyunca türlü sıkıntılar içerisinde bulunur. Zaman zaman bu sıkıntılar onu çok sıksa da, bunaltsa da kişinin bir çıkış yolu aramasına sabır denir. Olumsuzluklara, sıkıntılara, acılara  dayanmak da sabır olarak tarif edilir.

İnsani değerler içerisinde sabır önemli bir yer tutar. İnanan insanlar İçin sabretmek se şükrün anahtarı olup  çok kıymetlidir. Yaşanan olay ne kadar kötü olursa olsun isyan etmeden, şükrederek, sıkıntının Allah’tan geldiğini bilmesi kişiyi hem bu dünyada olgunlaştırır hem de ahirette sabrının meyvesini alır. Ayrıca sabır acele etmemek anlamında da kullanılır.  Mesela balık tutan bir kişinin oltasını atıp hemen balık düşmesini beklemesi sabırsızlıktır. Ama oltanın başında durup gerektiğinde saatlerce beklemesi sabretmektir. Atalarımız sabrın sonu selamettir derler. Selamet; kurtuluşa ermek, dertten kurtulmak anlamındadır. Gerçekten de sabretmeyen insanlar mutsuz ve huzursuz olurlar. Aceleci davrandıklarından işleri bir türlü yolunda gitmez. Ama sabreden insanlar öyle değildir. Sabır acı olsada meyvesi tatlı olur der atalar. Sabreden insan amacına elinde sonunda ulaşır. Kurtuluşa erer.

Bizim için sıkıntılar birer sınavdır. Allah bizlerin sabrını bu şekilde ölçer. Hz Eyüp misali şükretmek sabrın en önemli adımıdır. Aceleci olmak bizlere hata yaptırır, umutsuzluğa düşürür. O yüzden her zaman sabredenlerden olmalıyız.

Site içerisinde başka konularda da kompozisyon örnekleri yer almaktadır. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

 

0 Yorum