İletişim Formu

Kaçan Balık Büyük Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği


Deyimler ve atasözleri fikirleri zenginleştirme onemli rol oynar. Bu yazımızda Kaçan Balık Büyük Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği  paylaşacağız. Umarım sizler için güzel ve faydalı bir paylaşım olur.

Kaçan Balık Büyük Olur Kompozisyon Örneği 

Eminim ki günlük hayatınızda sık olarak kullandığınız bir atasözüdür. Daha çok ulaşamadığımız şeyleri, fırsatları gözümüzde daha çok büyüttüğümüz durumlarda kullanırız.

Hepimizin karşısına bazı fırsatlar çıkar. Bu fırsatları değerlendirmek çoğu zaman elimizde olan bir şeydir. Fakat öyle anlar gelir ki fırsatlar avucumuzun içinden akar gider. Fırsata ulasamamanin verdiği psikoloji ile elde edemediğimiz şeyi gözümüzde olduğundan fazla büyütürüz. Mesela güz bir iş fırsatı karşımıza çıkar. Bizler ise bir iki ufak tefek bahane ile o işi kabul etmeyiz. Daha sonra o işi kabul edip hayatını değiştiren bir kişiyi gördüğümüz de o iş aslında Benimdi, hayatımın firsatiydi gibi diyerek eline gelen fırsatı degerlendurememenin acısını yaşar. Öyle ki onun için artık en iyi iş sanki oymuş gibi görünür. Ayrıca avcılar da bu atasözünü sık olarak kullanır. Genellikle avlayacakları av hayvanları kaçtığında onu etrafındakilere abartarak anlatır. Gözünde kaçan o avı okadar büyütür ki.

Hayatta her zaman karşımıza fırsatlar çıkar. Bize düşen fırsatları güzel değerlendirmektir. Kaçan balık çok çok büyük olsada neticesinde kaçıp gitmiştir. Bizler elimizdeki fırsatları değerlendirelim.

Site içerisi de bir çok atasözünde ait Kompozisyon örnekleriKompozisyon örnekleri yer alır. Bu lardan da faydalanabilirsiniz. 

0 Yorum