İletişim Formu

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği


Dost iyi ve kötü günümüzde yanımızda olan, bizimle gülüp bizimle ağlayan kişidir. Dostu olan insan yalnız değildir. Her ne olursa olsun yanında olacağını bilmenin güveni ve huzurunu verir.


Dostluk İle arkadaşlığı karıştırmamalıyız. Arkadaşlık kısa vadeli ve belli bir ortam içerisinde zaman zaman çıkar ilişkilerinin ön planda olduğu bir durumdur. İş arkadaşı, mahalle arkadaşı, okul arkadaşı gibi. Örneğin mahalle arkadaşlarınızla genellikle o mahalleden ayrıldığınızda görüşmezsiniz. Ya da iş arkadaşlarınızla aynı iş yerinde çalışırken görüşür konuşursunuz fakat o iş yerinden ayrıldığınızda ya da iş yerin de anlaşamadığınız da arkadaşlığınız da biter. Ama dostluk öyle değildir Araya ne kadar mesafe girerse girsin, aradan  ne kadar zaman geçerse geçsin dostlarımız her zaman yanımızdadır. Dostlarımızın bize karşı tavırları, düşünceleri daima olumludur. Ünlü düşünür Nietzsche şöyle der: “Güller laleler bütün çiçekler solar. Çelik ve demir kırılır ama sağlam dostluk ne solar ne de kırılır.” Çünkü dostlar arasında sevgi saygı ön plandadır. Başkası yaptığında kızdığınız bir şeye dostunuz yaptığında kızmazsınız. Çünkü bilirsiniz gerçek dost asla dostunu kırıp incitmek istemez. Atalarımız da dostluk ilgili bir çok söz söylemiştir. En çok hoşuma gidense “Dost kara günde belli olur” Gerçek manada sıkıntılı olduğumuz zaman da yanımızda dostlarımız olur. Herkes bize sırt döner ama haksız bile olsak dostlarımız bizlere sırtını dönmez. Bizim yanımızda olur bizi uyarır.


Dost bulmak çok zordur. Bu nedenle dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Onları kaybedecek davranışlardan uzak durmalıyız. Yazımı sevdiğim güzel bir söz ile bitirmek istiyorum. Dostlar İçin der ki: Gercek DOSTLAR yıldızlar gibidir karanlık çöktüğünde ilk onlar gözükür! 





Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği İçin Tıklayın

0 Yorum