İletişim Formu

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği

Kütüphane İle İlgili Kompozisyon Örneği

İçerisinde bir çok türde kitabın (Ansiklopedi, dergi,roman, hikaye, şiir…) yer aldığı, düzenli bir şekilde raflara dizilen kitapların bulunduğu yapılara denir. Kütüphaneler kitaplar İle insanların buluşma yerleridir. Anlayana bir hazine, kıymetini bilene son bir zenginliktir.

İnsanlar kütüphaneler vasıtasıyla istediği bilgilere ulaşmış; tarihin bilgi ve deneyimleri kitaplar ve onları bünyelerinde barındıran kütüphaneler aracılığı İle medeniyetlerin oluşmasına fayda sağlamıştır. İlk kütüphane sümerliler tarafından oluşturulmuş olup içerisinde çivi yazı İle yazılan taş tabletler konulmuştur. İskendireye kütüphanesi döneminin en önemli kütüphanesi olup kütüphane olan yerler bilim, felsefe ve sanat merkezleriydi, Türk-İslam devletleri de fethettiği topraklarda dönemlerinin en önemli kütüphanelerini kurdular. (Gazneliler, Büyük Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu…)

Son yıllarda internet ve bilgisayarların gelişmesiyle e kütüphaneler de yaygınlaşmaya başlamıştır. Fakat her ne olursa olsun içerisinde binlerce kitabın yer aldığı kütüphaneye girmek, havasını teneffüs etmek, orada vakit geçirmek, kitabın sayfalarına dokunmaz tarifsizdir.

Sosyal medyanın yaygınlaştığı ve bilgi kirliliğinin hat safhada olduğu şu günlerde kütüphanelerimize gidelim. Araştıralım. Kaliteli zaman geçirelim. Unutmayın ki ilim talep edene verilir. Sizlerde kitapların ışığında yolunuzu bulun.



Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

0 Yorum