İletişim Formu

Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

Damlaya Damlaya Göl Olur Atasözünün Anlamı: Küçük birikimler zaman içerisinde artarak büyük birikimlere dönüşür.

Birikimin Önemi 

Az ya da çok hepimizin cebine aylık ya da yıllık belli bir miktarda para girer. Kimisinin az olur bu miktar kimisinin çok. Elimize geçen bu paradan miktarı ne olursa olsun bir lira dahi ayırsak belli bir zaman sonra bu para birikmeye başlar. 

Küçük yağmur damlaları gerçekten de damla damla birikir ve sellere, göllere dönüşür. Belki bir damla suyu önemsemeyiz. Fakat bu sular birleşe birleşe, birike birike göllere dönüşür. Bir gün İşte birikimlerimiz de bu şekilde zamanla çok paraya ulaşır. Kumbara oluşturmak bu nedenle önemlidir. Evinizde bir kumbaranız var sa deneyebilirsiniz. Mesela günlük elinize geçen bozuk paralar ile öyle büyüm eşyalar alamazsınız. Diyelim ki günlük elinize 3 tl, 5tl bir para geçiyor. Bu para İle alacağınız şeyler sınırlıdır. Ufak ucuz bazı şeyleri alırsınız. Ama elinize geçen beş liraları biriktirdiğinizde üç ay sonra elinize 450 tl para geçer. Ve bu paraya ihtiyacınız olan bir çok şeyi alabilirsiniz. Hele ki  süre uzandığında elinize geçen miktar daha da artacaktır. Mesela yine günlük 5 lira attığınız kumbaranız bir yılda 600 tl para olur. Günümüzde internet bankacılığı gibi sistemler üzerinden de birikimler yapabilirsiniz. Bu birikimler sadece yeni ürün almak İçin değil hesapta olmayan borçlarınız, ödemeleriniz çıktığı zamanda sizin imdadınıza yetişecektir.

Mutlaka ve mutlaka az çok demeden birikim yapmaya başlayalım. Gereksiz harcamalardan, ihtiyacınız olmayan ürünleri almaktan uzak duralım. Unutmayalım küçük birikimler zamanla büyük birikimlere dönüşür. 



Vatan Sevgisi Kompozisyon Örneği


0 Yorum