İletişim Formu

Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz Kompozsiyon Örneği


Bu yazımızda sık kullandığımız bir atasözü olan Can Çıkmayınca Huy Çıkmaz Kompozsiyon Örneği hazırladık. Ödevlerinizde size fikir vermesi açısından yardımcı olur umarım.

Her insanın bir takım huyları vardır. Kimisi eli açık kimisi sinirli, kimi vurdumduymaz… Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Kişilerin bu huyları başkaları tarafından hoş karşılanmaya bilir. Öyle ki bazen ona bu huyunu değiştirmesi gerektiği bile söylenir. Fakat kişi ne yaparsa yapsın huyundan vaz geçemez. İşte bu atasözü bu durumu anlatmak için ifade eder.

İnsan yedisinde neyse, yetmişinde de odur atasözü ile özdeş bir atasözüdür. Konunun daha da iyi anlaşılması için örnek verelim. Mesela her şeye çabuk sinirlenen bir kişiye bu davranışının yanlış olduğunu, değiştirmesi gerektiğinizi söylediğinizde kişi büyük ihtimal kabul etmeyecektir. Kabı ettiğinde ise çok çaba sarfetse bile büyük ihtimal elinde sonunda eski olumsuz davranışını sergileyecektir. Bunun nedeni huy, mizaç ya da karakter dediğimiz davranışlarımız öylesine oturmuş ki değiştirmek çok çok zor olmaktadır.

İnsanları olduğu gibi kabul edip ona göre dostluklar kurmalıyız. Herkesin bizim karakterimizde olmayacağını her zaman bilmeliyiz.

Ağaç Yaprağıyla Gürler Kompozisyon Örneği

0 Yorum