İletişim Formu

Sevmek Konulu Kompozisyon Örneği



 Bu yazımızda Sevmek Konulu  Kompozisyon Örneği hazırladık. Kompozisyonun kurallarına göre giriş gelişme ve sonuç bölümlerini oluşturduk. Kompozisyonu yazarken düşünceyi geliştirme yollarına başvurduk. Ayrıca mümkün olduğunca anlatım bozukluğu yapmamaya çalıştık.

Sevgi Üzerine Kompozisyon

Bu dünyadaki en güzel duygu ne diyecek olsalar, kuşkusuz Sevmek derdim. Bu dünyada en etkili şey nedir diye sorsalar yine sevmek  cevabını verirdim . Çünkü sevginin olduğu her yer bir çiçek bahçesidir ve sevginin çözemeyeceği hiçbir mesele yoktur. 

Sevmek yaratıcının insana verdiği en güzel ve anlamlı hediyedir. Ruhunun temelini oluşturan sevgi duygusu kişiyi diğer canlılardan ayırır. Sevgi sadece insana duyulan güzel duygudan ibaret değildir. Sevgi çeşitlilik gösterir. İnsan sevmek, hayvan sevmek, eşyayı sevmek, oyuncakları  sevmek, müziği sevmek… Yaratıcıyı yani Allahı sevmek ise sevginin en güzel halidir. Sevgi hem insanlar arasında birlik ve beraberliği sağlar hem de doğayı daha yaşanır hale getirir. Sevginin olduğu bir yerde barış ve kardeşlik vardır. Ünlü düşünür Gandi’nin de dediği gibi Sevginin olduğu yerde, hayat vardır. Sevgi beraberinde güzel dili, empati kurmayı getirir. O nedenledir ki sevginin açamayacağı kapı yoktur.

Oscar Wilde şöyle der: “Sevgiyi yüreğinden eksik etme. Sevgisiz yaşam, bütün çiçeklerinin ölmüş olduğu güneş olmayan bir bahçe gibidir.” Kim böyle bir dünyada yaşamak ister ki. Bu nedenle bize düşen yüreğimizde sevgiyi yaşatmak ve sevgiyi çoğaltmak olmalı.

Duygu ve Düşünce İle İlgili Kompozisyon Örneği

0 Yorum