İletişim Formu

Duygu ve Düşünce İle İlgili Kompozisyon Örneği

Duygu ve Düşünce İle İlgili Kompozisyon Örneği

Duygu ve Düşünce İle İlgili Kompozisyon Örneği

Öncelikle duygu ve düşünce insanoğluna verilmiş olan en güzel lütuflardan  biri olduğunu söyleyelim. insanoğlu düşüncesine göre duygularını yönlendirebilir. bu sayede anlık durumlarda kendisinin ihtiyacı olan duygulara hemencecik sahip olabilir. duygu ve düşünceyi birlikte düşünmek daha iyi olur. çünkü kendi içerisinde birlik oluştururlar.

İnsanoğlu doğası gereği düşünen, akıl yürüten bir varlıktır. Düşüncelerini dile getirmek için duygularını ihtiyaç duymamaktadır.  Bu nedenle bir problem yaşadığında bunun üzüntüsüne kapılmasında duygular her zaman ön planda olacaktır. Asıl önemli olan insan duygularını o anda belli etmesidir. İnsanlar duygu ve düşüncelerini diğer insanların duygu ve düşüncelerine herhangi bir sorun teşkil etmeksizin yönetebilmelidirler. Başkasının düşüncesine saygısızlık göstermek onu hiçe saymak gibidir. 

Günlük hayatımızda kararlar verirken sadece düşüncemize göre hareket etmek ya da sadece duygularımıza göre hareket etmek bizi yanlışa götürür. Kararlarımızı alırken düşüncenin ve duygunun süzgecinden birlikte geçirmeli ve kararlarımızı buna göre vermeliyiz.

Herkesin duygu ve düşüncelerine saygı göstermeliyiz. insanların bizim gibi düşünmek zorunda olmadığını, olalar karşısında bizim gibi duygulara sahip olmayacağını bilmeli ve buna göre davranmalıyız. Böylece birlikte daha mutlu yaşayabiliriz. Ayrıca duygu ve düşüncelerinizde her zaman güzele olumluya doğru olun.




0 Yorum