İletişim Formu

Sevgi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sevgi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sevgi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda sevgi konusu İle alakalı kompozisyon örneği paylaşacağız. Kompozisyonu yazarken kompozisyon kurallarına dikkat edilmiştir.

Sevgi Üzerine Kompozisyon 

İnsanı insan yapan bazı değerler vardır. Nasıl kişi yemek yiyip, su içip, nefes alarak yaşıyorsa değerlerini de hayati bir ihtiyaç, gereklilik olarak görmeli. Yani bir insan yemek yemediği zaman 6a da su içmediğinde hayati fonksiyonları sekteye uğruyorsa değerlerine sahip çıkmadığı zaman da aynı durum geçerlidir. İşte bu değerlerin başında ise sevgi gelir. Çünkü her şey sevgi üzerine kurulmuştur.

Sevgi Yüce Allah’ın inşalara vermiş olduğu en yüce değerlerden birisidir. Sevgi insanı insana, insanı hayvanlara, insanı bitkilere yaklaştırır. İnsanlar arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirir. Sevgi kişinin tüm varlıklara karşı olan muhabbetini artırır. Bedeninde kalp taşıyan insan sevgiyi yüreğinde tuttuğu sürece her şeye karşı merhametle yaklaşır.

Sevgi.çekişinde kuşkusuz Allah sevgisi en yücesidir. Allah sevgisine ulaşmanın en önemli yolu ise kişinin başka insanı sevmesinden geçer. Yani kişinin başka bir insanı sevmesi demek Allah’a olan sevgisinde. Bir basamaktır.

Hepimizin hayata geliş amacı vardır. Bu amaca ulaşmanın yolu ise sevgiden geçer. O halde dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın herkesi her şeyi sevelim. Unutmamak gerekir ki bugün hala dünya dönüyorsa yüreğinde sevgi besleyen koca yürekli insanlar sayesindedir. 



Bağımlılıkla İlgili Kompozisyon Örneği


0 Yorum