İletişim Formu

Namaz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Namaz İle İlgili Kompozisyon Örneği Hazırladık sizler için. Umarım faydalı bir çalışma olur. Size fikir verme açısından umarım faydalı olur.

Namaz Kompozisyon Örneği

Namaz İslamın beş şartından birisi olup Müslümanlar için en önemli ibadetlerdendir. Bakara Suresi, 43. ayet’te Yüce Allah “Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin.” Diyerek namazın önemini vurgular.

 Namaz kul ile Allah’ın samimi bir şekilde buluştuğu, kulun Allah’a en yakın olduğu zamandır. Kişinin yönünü kıbleye dönerek Allahı zikrettiği, şükrettiği ibadettir. Kulluk bilincinin ve Allah’a olan şükrün en güzel halidir. Namaz kılan bir kişi tüm benliği ile Allah’ı anar. Allah’a dua eder. Dünya hayatında günde beş vakitte olsa ayrılır, dünya hayatını bir kenara bırakır ve Allahı düşünürüz. Namaz kalan kişi kötü akışkanlıklardan, kötü kişilerden uzak durur. Nefsini daha rahat kontrol eder. 

Bir hadiste Peygamber Efendimiz “Cennetin anahtarı, namazdır...” (Tirmizî, Tahâret, 1)” diyerek bizlere namazın önemini vurgular. Sizler de Allah’a şükrünüzü göstermek, Allah’a daha yakın olmak için mutlaka namazınızı vaktinde ve tam kulun.

1 Yorum

  1. gerçekten çok teşekkür ederim herkes burdan bakmalı bence inanılmaz allah razı olsun

    YanıtlaSil