İletişim Formu

Ana Dili İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Ana Dili İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. Sizler için sizlere fikir verme açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.

Ana Dili Kompozisyon

Bir çocuk dünyaya geldiği zaman ilk olarak anne ve babasını görür ve en çok da annesi ile zaman geçirir. Annesi onun hemen hemen her ihtiyacını karşılar. Bu durum çocuk ile anne arasında harika bir bağ kurar. Bebek sürekli gözlem yapar. Zaman içerisinde de bu gözlemlerini taklit etmek sureti ile basitçe yapar. Bu taklit bir süre sonra konuşmada da kendini gösterir. Çevresinden duyduğu ve ona kolay gelecek kelimeleri söylemeye başlar. Agulama ile belli belirsiz taklidi ileriki zaman da tek heceli kelimelere döker. Böylece ana dili kavramış olur.

Kişiler toplum içerisinde, daima toplum ile bağlantılı, ilişki kuran varlıklardır. En temel ihtiyaçlarından birisi de kendini ifade edebilmektir. Bunun da en güzel yolu ana dili en iyi şekilde kullanmaktır. Bir çok dil bilebilirsiniz. Lakin kendinizi en rahat hissettiğiniz, kendinizi en iyi ifade ettiğiniz dil kuşkusuz ana dilinizdir. Ayrıca ana dil gerek kültürün aktarımında gerekse de tarihin aktarımında önemlidir. 

Sömürge halinde bir çok millet ana dilini konuşmamakta ve kültürüne ve tarihine yabancı kalarak yok olmaktadır. Ana dil bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolüdür. Bu yüzden ana dilimize daima sahip çıkmalıyız.

0 Yorum