İletişim Formu

Umut İle İlgili Kompozisyon Örneği

 

Bu yazımızda Umut İle İlgili Kompozisyon Örneği paylaşacağız. Umarım beğenirsiniz. Sizlere fikir vermesi açısından iyi olur.

Umut etmek olmasını beklediğimiz, istediğimiz şeylerdir. Hayatta her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Olumsuzluklar varsa bizler bu olumsuzlukların yok olmasını isteriz. İşte tam da bu noktada umut devreye girer. 

Umut kişiyi pes etmekten, isyan etmekten, karamsarlıktan kurtarır. Bazen küçük bir kıvılcım dahi sizi hayatta tutmak için yeterli olur. Kuruyup giden bir ağaç düşünün. Dibinden çıkan küçük bir filiz kuruyan ağaç için bir umut olur. Sabredilirler o küçük filiz tekrardan o kuruyan ağaca can verir ve o ağacı yeşertir. Umut böyledir işte tam her şey bitti dediğiniz anda inancınız ve sabrınızla size bir çıkış kapısı aralar. Başka bir örnek daha vermek gerekirse. Sevdiğiniz takımın maçı var. Bir sıfır geridesiniz. Son dakikada attığınız bir gol maça ortak olmanıza vesile olur. Hatta kalan o kısa sürede maçı bile kazanabilirsiniz. 

Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmemeliyiz. Mevlana’nın sevdiğim bir sözü vardır. Mevlana der ki; Üzülme! çünkü Yaradan umudu en çaresiz anlarda yollar. Unutma; yağmurun en şiddetlisi en kara bulutlardan çıkar. O yüzden durumlar ne kadar kötü olursa olsun karamsarlığı bırakıp umuda sarılmalı ve sabretmeliyiz. Atalarında dediği gibi çıkmadık candan umut kesilmez.

Adalet İle İlgili Kompozisyon Örneği

0 Yorum