İletişim Formu

Adalet İle İlgili Kompozisyon Örneği



Yeni bir Kompozisyon ile beraberiz. Adalet İle İlgili Kompozisyon Örneği paylaşacağız. Bu Kompozisyon size fikir verme açısından önemlidir. Sizlerin daha güzelini yazacağınızdan hiç şüphemiz yok

Adalet Kompozisyon Örneği 

Adalet hak ettiğini hak edene vermektir. Toplumu düzenleyen bir arada huzur ve mutluluk içerisinde yaşamasını sağlayan en önemli değerlerden birisidir.

Adaletin olmazsa olmazı eşitliktir. Toplumlar yasalar ile birlikte bazı kurallar koyarlar. Bu kurallar herkes için eşitse adalet olur. Ama zengin fakir ayrımı ya da başka ayrıcalıklı gruplar için farklı muamele gösterirse eşitlik bozulacagindan adaletten de söz etmek mümkün değildir. Mesela trafik kuralları herkes için geçerli kurallardir. Bir trafik kazasında suçlu zengin olunca farklı karar suçlu fakir olunca farklı karar çıkıyorsa burada adalet yok demektir. Adaletin olmadı yerde huzursuzluk basgösterir. Herkes kendi adaletini aramaya çalışacağından kaosa sebep olur. Ayrıca adaletin olmadığı ya da zedelendigi durumlarda insanların kurumlara, birbirlerine olan güvenleri de zedelenir.

Bir ülkeyi bir toplumu ayakta tutan adalettir. Adaletin olmadığı ya da adalet terazisinin yanlış tartması toplumsal bir çok sorunu da beraberinde getirir. Hem kültürümüz hem de inancımız bizlere her zaman adaletli olmamızı söyler. Bu nedenle her olayda nefsimize göre değil adaletli olan neyse ona göre karar vermeliyiz.

Sitemiz de farklı konularda bir çok Kompozisyon Örneği Kompozisyon Örneği mevcuttur. Onları da inceleyebilirsiniz. Ayrıca sizler de yazmış olduğunuz Kompozisyon örneğini yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz 

1 Yorum