İletişim Formu

Demokrasi İle İlgili Kompozisyon Örneği


Kompozisyon örnekleri olarak bu yazımızda Demokrasi İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık sizler için. Sizlerin daha iyisini yazacağınızdan eminiz. Bu kompozisyon örneği sizlere fikir vermesi açısından önemlidir. 

Demokrasi Kompozisyonu

Öncelikle demokrasi nedir, ne demektir buna bakalım isterseniz. Demokrasi; halkın egemenliği anlamına gelir. Yani halk eşit söz hakkına sahiptir. Demokrasi kökeni eski Yunan’a kadar dayanır. Çağlar boyunca zaman zaman savunulmuş zaman zaman ise reddedilmiştir. Ama insanın içinde olan o demokrasi ateşi hiçbir zaman sönmemiştir,

Demokrasi günümüzde daha çok gelişmiş toplumlarda görülür. Ülkemiz de demokrasi ile yönetilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesi ile demokrasi ülkemize yerleşir. Kararlar alınırken demokrasi ile demokratik bir şekilde alınır. Mesela ülkemizde ülkeyi kimin yöneteceği, mecliste şehirleri kimlerin temsil edeceği demokrasi sayesinde belirlenir. Peki ama nasıl diyecek olursanız; oy kullanarak. Sizi kimin yönetmesini istiyorsanız o kişiye oy verirsiniz. O kişide gerekli çoğunluğu yakalarsa ülkeyi yönetir. Demokrasi ile başa geçen kişi yine karar verirken de demokrasiyi göz önüne alarak karar verir. Demokrasi kültürünün olduğu yerlerde bir çok şey ortak karar ile belirlenir. Mesela apartmana bir şey yapılacağı zaman tüm komşuların fikri alınır ve gerekli çoğunluk oluşturulmaya çalıştırılır. Sınıflarımızda başkanlık seçimleri de bir demokrasi örneğidir. Öğretmen sen başkan olacaksın demez. Sınıf kendini kimin temsil etmesini istiyorsa onu seçer.

Demokrasi beraberinde adaleti, toplumsal barışı, empatiyi ve bir çok değeri getirir. Bu yüzden demokrasiye ve onun kazanımlarına hep birlikte sahip çıkmalıyız. Unutmamak gerekir ki demokrasi hepimiz için gereklidir.

Site içerisinde hem değerlerimiz hem de özel günler ile alakalı bir çok kompozisyon örneği yer almaktadır. Kompozisyon ile ilgili düşüncelerinizi bizlerle paylaşabiliriz.


0 Yorum