İletişim Formu

Sınav İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sınav ile ilgili kompozisyon örneği

Bu yazımızda Sınav İle İlgili Kompozisyon Örneği  hazırladık.

Hayatımız Sınav

Bu yazıya başlamadan önce şöyle bir araştırma yaptım. Sınavlar sadece bizim ülkemizde mi var diye. Meğer bir çok ülkede bir çok sınav yapılmaktaymış. Başlıkta da ifade ettiğim gibi gerçekten de hayatımız bir sınav. Okul sıralarına oturup da ömrümüzün sonuna kadar bir çok sınava tabi olacağız. Türkçe sınavı, matematik sınavı, lgs, kpss, polislik, bekçilik, ormancılık... Hemen hemen her meslek dalına girmek için sınav şart. Hatta yakın zamanda bir sınav adı daha duydum çok ilgincime gitti. Sürü yönetimi elemanı kursu ve sınavı. Çobanlık yapmak istiyorsanız onun için de kursa katılıp sınavı geçmek istiyorsunuz. 

İşin içine sınav girince hayallerimiz de bir nebze olsun yara alıyor. Bir çok insan puanı yetmediği için ya da az puan aldığından istemediği işleri yapmak zorunda kalıyor. Bazıları ise belli yetenekleri olmasına rağmen güzel puan aldığı için aile ve çevre baskısı ile farklı alanlarda eğitimini tamamlıyor. Bazı kesimler de var ki gerçekten içler acısı. Sırf sınavları geçemediği için sınavlarda başarılı olamadığı için okulu bırakmak zarunda kalıyor. Hayallerinden vazgeçiyor. 

Sınav sistemine Esasında karşı biriyim. Öğrencileri seçmenin daha kolay bir yolu olduğuna inanıyorum. İnternete yaptığım bazı araştırmalarda bazı Avrupa ülkelerinde öğrenci izlemesi ve yetenek taraması sonucunda meslek yönlendirilmesi yapıldığını bizdeki gibi sınav sisteminin olmadığını gördüm. Ülkemizde de bu sistem neden uygulanmasın. Öğrenciler gereksiz yere sınav stresin de kalsın. 

Site içerisinde bir çok konu ile alakalı kompozisyon örneği yer almaktadır.

0 Yorum