İletişim Formu

Dayanışma ile İlgili Kompozisyon örneği



Bu yazımızda Dayanışma ile İlgili Kompozisyon örneği  hazırladık. Umarım sizin yazacağınız Kompozisyon da size fikir verir.

Dayanışma Kompozisyon Örneği

Günlük hayatta sık kullandığımız bir kelimedir. Peki dayanışma ne demektir. Toplumda yer alan kişilerin her konuda birbirine destek vermesi olarak tanimlanir. Bu destek maddi ve manevi olabilir. Yani hem parasal destek de bulanabilecegim gibi hem de onun yanında olarak, acısına mutluluğuna ortak olarak da dayanışma ruhunu yaşatmış oluruz.

Millet olarak her zaman dayanışma içinde oluruz. Mesela bir deprem olduğun da ya da sel felaketi yaşandığında hemen harekete geçer elimizden geldiğince yardımda bulunuruz. Gerek vakıflar gerek dernekler gerekse de TV programları aracılığı ile para, eşya, yardım malzemesi toplanır ve ihtiyacı olanlara gönderilir. Toplumsal dayanışmada aynı zaman da onların acısını da yüreğimizde hissederiz. Toplumsal dayanışmamizi kuvvetlendirmek için Kızılay, iHH, Lösev, Egitim Gönüllüleri Vakfı gibi bir çok vakıf kurulmuştur. Bu vakıflar sayesinde ihtiyaç sahibi insanlar verilen desteklerle dayanisma içinde olmaktadır. Günlük hayatta bunların dışında yine bir çok dayanışma içinde bulunuruz. Mesela yaşlı bir teyzenin poşetini taşımak, birlikte ödev yapmak, birlikte bir işi yapmak, düğünlerde mutluluğu birlikte yaşamak da dayanışma örneklerinden bazılarıdır.

Bizler millet olarak dayanışmaya her zaman çok önem veririz. Yaşanılanlar karşısında asla duyarsız olmayız. Sizlerde daima insanlara yardım edin, acı tatlı günlerinde onların yanında olun. 

Site içerisinde bir çok mönü halkında kompozisyon örneği yer almaktadır. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

3 Yorum