İletişim Formu

Milli Mücadele İle İlgili Kompozisyon Örneği


Türk milletinin kurtuluş destanı olan Milli mücadele ile ilgili olan bu yazımızda Milli Mücadele İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. Umuyoruz ki size fikir vermesi açısından iyi bir örnek olur. Kompozisyonu yazarken giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine riayet edilmiştir. İsterseniz Kompozisyon Örneği ize geçelim.

Milli Mücadele Kompozisyon Örnegi

Mille mücadele isminden de anlaşılacağı gibi bir milletin göstermiş olduğu mücadeleye denir. 

Türk milleti Osmanlı İmparatorluğunun yikalmasi ile birlikte Anadolu coğrafyası bir çok yabancı ülke askerlerinin işgaline uğramıştır. Bunların dışında rumlar, ermeniler ve farklı gruplara ait çete faaliyetleri de insanların can ve mal kaybına sebep oluyordu. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayis 1919'da somsuna çıkmasıyla birlikte milli mücadelenin ateşi yakılmış oldu. Tüm milleti bir araya getiren Mustafa Kemal Türk milletinin içerisinde olan bağımsızlık aşkını mucadele ruhunu ve diriliş ateşini yakmıştır. Yedi düvele karşı tüm yurt savunması yapan askeriyle sivili ile kadını ile çocuğu ile,  yaslisibile genciyle Türk milletinin her verinin vermiş olduğu mücadeledir. 

Mille mücadele sonucunda düşman askerleri yurttan atılmış. Yeni Türkiye Cumhuriyet kurulmuş. Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve inklaplari ile de kalkınma sağladik. Milli Mücadele tüm dünyaya söz konusu vatan olunca gerisinin önemli olmadığını, Türkler için vatanın ne denli Kıymetli olduğunun en önemli göstergesidir. 

Sitemiz de farklı farklı temaslarda bir çok Kompozisyon Örneği bulunmaktadır. 


0 Yorum