İletişim Formu

Atatürk İle İlgili Kompozisyon Örneği


Türkiye cumhuriyetinin kurucusu olan Atatürk İle alakalı Atatürk İle İlgili Kompozisyon Örneği yazısını hazırladık. Umarız sizler için faydalı bir çalışma olur.

Mustafa Kemal Atatürk bir asker ya da devlet adamında daha da öte birisidir. O bir milleti yeniden ayağa kaldıran, bağımsızlık ve özgürlük İçin nice destanlar yazan milletimizin mücadelesinde önemli bir yere sahip olan kıymetli bir insandır. Fikirleri, icraatları İle daima yenilikçi olan ve milletimizin hak ettiği değere kavuşması İçin canı pahasına hem cephede hem de fikri olarak mücadele etmiştir.

19 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Samsun’a gelen Atatürk buradan Anadolu’ya yönelmiş, yaptığı kongreler ile de manda ve himayenin asla kabul edilemeyeceğini, özgürlük İçin topyekün bir mücadele verilmesi gerektiğinin kavgasını yürütmüştür. Kısa sürede halkın desteğini de arkasına alana Mustafa Kemal vatan savunması İçin kurulan bir çok bölgesel cemiyetleri tek çatı altına toplamıştır. Düzenli ordunun da kurulması İle birlikte Atatürk’ün önderliğinde birbirinden önemli başarılar elde edilmiştir. Alpaslan İle Anadolu’nun kapılarını açan, Selçuklu ve Osmanlı İle Anadolu’yu yurt edinen atalarımız, Mustafa Kemal’le birlikte de ana yurdumuzu savunmaya, Anadolu topraklarının ilelebet Türk toprağı olacağını tüm cihana bir kez daha göstermiştir. Kurduğu yeni Türk devletiyle ve yaptığı devrimlerle Türkiye Cumhuriyetini tüm dünyaya tanıtmış ve kısa sürede önemli bir güç haline getirmiştir.

Hayatını vatanına, inandığı değerlere atayan Mustafa Kemal 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummuştur. Bugün bizler, Türk gençleri olarak onun izinden gitmekte ve ülkemizi kalkındırmak İçin var gücümüzle çalışmaktayız. 

Sitemizde bir çok konu İle alakalı olarak farklı farklı kompozisyon örnekleri yer almaktadır. Onlardan da faydalanabilirsiniz. Bu kompozisyon size yol göstermesi açısından önemlidir. Lakin sizlerin daha güzel kompozisyon yazacağınızdan eminiz.

0 Yorum