İletişim Formu

Hayalimdeki Okul İle İlgili Kompozisyon Örneği

Daha önceleri hayalimdeki ülke ile ilgili kompozisyon örneğihayalimdeki ülke ile ilgili kompozisyon örneği yazmıştık. Bu yazımızda ise  Hayalimdeki Okul İle ilgili kompozisyon örneği yazacağız. Hepimizin hayalleri farklıdır. Bu yazı sizlere fikir verme amacı taşımaktadır. Eminim ki siz daha güzelini yazarsınız.

Hayalimdeki Okul

Okul yalnızca bir şeylerin öğrenildigi yer değildir. Okul yaşamın, hayallerimizin filizlenecegi, geleceğin inşaa edildiği bir yerdir. Peki günümüzdeki okul modelleri aceba hayallerimizdeki okullara benziyor mu?

Benim hayalimdeki okul ilk olarak değerlerin öğretildiği, yaşamın bir parçası haline getirildigi, her çocuğun kıymetli olduğu ve bunun çocuğa hissettirildiği yerdir. Hayalimde ki okulda gelecek kaygısından ziyade sadece öğrenmeye odaklandığım; sanatın, bilimin, sporun, edebiyatın, eğlencenin ve oyunun merkezi olmalı. Mesela okula başladığımda okuldaki yetenek avcıları beni ve yeteneğimi keşfetmeli. Yetenek alanıma göre fiziki yeterliliği olmalı. Örneğin futbol alanında yetenekli olduğum kesfedikince hemen okulun futbol takımına alınmalı ve profesyonel bir şekilde eğitim almalıyım. Ya da resim ile ilgili bir yeteneğim varsa hemen resim üzerine profesyonel eğitim verilmeli. Ayrıca okul içerisinde eğlenme alanları olmalı. Bireysel olarak ya da arkadarımla hoş vakit geçireceğim oyun alanı olmalı. Dinlenme alanları, yüzme havuzu bulunmalı. Okuldan mezun olduğumda bir çok sosyal etkinlik ve kursu tamamlamış olmalıyım.

Hayalimdeki Okul beni her şeyden önce hayata en iyi şekilde hazirlayabilmeli. Bana en güzel masalları anlatmak yerine kendi masalımı yazmamda bana bir basamak olmalı. 

0 Yorum