İletişim Formu

Hayalindeki Ülke Konulu Kompozisyon Örnegi


Bu yazma çalışmamızda  Hayalindeki Ülke Konulu Kompozisyon örnegi yazdık. Size fikir vermesi açısından inşallah faydalı bir yazma çalışması olur.

Hayalimdeki Ülke Kompozisyon

Ne zaman hayalimdeki ülkeyi düşünsem Cahit Sıktı Tarancının Memleket İsterim şiiri aklıma gelir. Memleket isterim / gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun / kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Hepimizin hayalinde ülke az buçuk böyle bir yer olsa gerek.

Hepimiz bir nevi kaderimizi yaşıyoruz aslında. Coğrafya da insanın kaderidir. Çoğu zaman yaşadığınız coğrafya sizi şekillendirir. Doğduğunuz ülke de sizin yaşamınızın ve kaderinizin bir parçasıdır. Mesela düşünün şuan savaşsavaş olan ülkelerde  doğan çocukları. Hangi insan bir savaşın içinde doğmak ister ki. Bizim ülkemiz cennetten bir köşe. Her yeri ayrı bir güzel. Her türlü nimetin olduğu, çiçeklerin açtığı bir yer. Ben aslında hayalimdeki ülkede yaşıyorum. Ama yine de şehit haberlerinin olmadığı, kimsenin yoksulluk çekmediği bir ülkede yaşamak isterdim. Hayalimdeki ülkede insanlar birbirine karşı hoşgörülü, misafirperver, dürüst ve erdemlidir. Her yandan derelerin aktığı, binbir çeşit ağaçlarla dolu bir yerdir.

Ülkemiz o kadar güzel bir yer ki üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek ülkemizi hayalimizdeki ülke haline getirebiliriz. 

0 Yorum