İletişim Formu

Parayı Veren Düdüğü Çalar İle İlgili Kompozisyon Örneği

Parayı Veren Düdüğü Çalar İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Parayı Veren Düdüğü Çalar İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Günlük hayatımızda çok sıkça kullandığımız bu sözü Nasrettin hoca'nın o muhteşem fıkrasından hatırlıyoruz. Bir şeylere sahip olmak istiyorsanız, hoşunuza giden bir şeyi almak istiyorsanız, istemek tek başına yeterli olmaz. Onun parasını da vermek gerekir.

Beğendiğimiz bir elbise, hoşumuza giden bir araba, birbirinden leziz yiyecekler ve daha fazlası. Paranız varsa bu şeylere kolayca sahip olabilirsiniz. Fakat paranız olmadığı zaman bir markete girdiğinizde, bir ürün aldığınızda, kasaya girdiğiniz zaman ödeme yapmayınca elinizden alırlar. Çalışan insanlar çalıştıklarının karşılığında belli bir maaş, para alırlar. Ve kazandıkları bu para sayesinde geçimlerini saglarlar. Nasrettin Hoca da Benzer şeyi yapmıştı. Mahalledeki tüm çocuklar ondan düdük istemesine rağmen o sadece parasını veren çocuğa dudüğünü almıştı. Ve hikayenin sonunda parayı veren düdüğü çalar diyerek bize öğüt vermişti.

Bu yüzden boş boş gezmek, evde yatmak yerine çalışıp para kazanmalı. Kimseye muhtaç olmadan kimsenin eline bakmadan ihtiyaçlarımızı paramızla rahatça almalıyız

Parayı Veren Düdüğü Çalar ile ilgili kompozisyon örneği



0 Yorum