İletişim Formu

Balık Baştan Kokar Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Balık Baştan Kokar Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Balık Baştan Kokar Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Toplum içerisinde Önder, hatrı sayılan kişilerin yaptığı olumsuz tutum ve davranışlar diğerlerine de örnek olur. Aile içerisindeki büyüklerin aynı şekilde olumsuz davranışları da ailenin diğer bireylerine olumsuz örnek olur.

Günlük yaşamımızda bir çok grup ve topluluk içerisinde yer almaktayız. Mesela aile, mesela iş yerimiz, mesela okulumuz gibi. Bu gruplarda amir konumunda ya da sevilen sayılan konumda kişiler olur. Örneğin okulda öğrencilerin içinde öğretmen, öğretmenlerin içinde müdür, iş yerinde çalışanların yanında amiri gibi. İşte bu kişilerin attığı her adım çok önemlidir. Çünkü bu kişilerin yapacağı yanlış bir şey atacakları yanlış bir adım, olumsuz bir tavır diğerlerine kötü örnek olacaktır. Örnek vermek gerekirse bir okul içerisinde öğretmen kılık kıyafetinin düzenine temizliğine dikkat etmiyor, kişisel bakımlarını yapmıyor, dağınık bir vaziyette olursa onu örnek alacak öğrencilerinde zaman içerisinde o öğretmen gibi olması muhtemeldir. 

Bu nedenle bir grup içerisinde öncü, Önder olan kişiler her halleri ile kendilerine dikkat etmeli başkalarına kötü olacak olumsuz durum ve davranışlardan uzak durmalıdır.

İyilik İle İlgili Kompozisyon Örneği



0 Yorum