İletişim Formu

Kul Hakkı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda kul hakkı ile ilgili kompozisyon örneği yazacağız. Yazdığımız bu Kompozisyon örnekleri size fikir vermesi açısından faydalıdır. Sizlerin daha güzelini yazacağını inancımız sonsuzdur.

Kul Hakkı Kompozisyon

Bir insanın başka bir insanın hakkını yemesine, gasp etmesine, kendi çıkarlarına kullanmasına kul hakkı denir. Dinimizde de en büyük gunaardan birisi olarak kabul edilir.

Hem inanç noktasında hem de sosyal hayat noktasında insana zarar veren kul hakkı, Allah'ında affetmedigi gunahlardandır. Günlük hayatta farkında olarak ya da farkında olmadan başka insanların haklarını yemekteyiz. Mesela yoksullar için dağıtılan bir şeyden ihtiyacımız olmadığı halde bizlerde alıyorsak kul hakkı yemiş oluruz. Ya da çalıştığımız yerin imkanlarını kendi çıkarlarımız için kullanıyorsa yine kul hakkı yemiş oluruz. Kul hakkının yendiği yerde sosyal adaletsizlikte olur. İnsanlar birbirlerinin haklarına riayet etmediginden insanlar arasında kavgaya neden olur. Ayrıca kul hakkı yemek insan onuruna ve erdemli davranışlara da aykırıdır. Ahlak sahibi bir insan hem Allahtan korktuğu hem de ahlaki açıdan zafiyet göstermemek için kül hakkı yemekten uzak durur. Ama ahlaki değerden uzak bir kişi kul hakkı yediğinde bırakın üzülmeyi, pişman olmayı yaptığı kabahati farkında bile olmaz.

Bizler ahlaklı ve erdemli insanlar olup kul hakkı yemekten, başkalarını hakkını gasp etmekten uzak duralım. Çevremizde kul hakkı yiyen insanlar varsa da onları yaptıklarının yanlış olduğu konusunda uyaralım.

Bu ve buna benzer bir çok KompozisyonKompozisyon sitemizde yer almaktadır. Ödevlerini yapmanız noktası da sizlere faydalı olacak kompozisyonlar her zaman paylaşacağız. Sizleri de kul hakkı ile ilgili düşünceleri varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. 

0 Yorum