İletişim Formu

İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır Kompozisyon Örneği


Sık kullanılan atasözleri den birisi olan İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır Kompozisyon Örneği hazırladık. Umarım sizler için faydalı bir yazı olur.

Kompozisyon Örneği

Bu atasözünde çuvaldız büyük iğneyle denir. Başkasına karşı yapacağımız  davranışı hafif bir şekilde önce kendimize yapmamız gerektiğini, üzerimizdeki etkilerini iyi gözlemleyip ona göre başkasına yapmamızı öğütleyen bir atasözüdür.

Esasında bu atasözü bize empati yapmanın önemini vurgulamaktadır. EmpatiEmpati yapmak kişinin kendisini başkasının yerine koyarak onun ne hissedeceğini onun ne düşüneceğini anlama çabasına denir. Empati sayesinde insanlar karşısındakini daha iyi anlayacağından toplumsal ilişkilerde de olumlu bir etki bırakır. Mesela birisi size hakaret etse kim bilir ne kadar üzülürsünüz. Bunu düşünerek siz de asla kimseye hakaret etmemeniz gerekir. Ya da herkes oyun oynarken sizi oyunlarına almadıklarını hayal edin. Bu sizi o kadar çok uzecektir ki değil mi? Bu yüzden siz de oyun oynarken kimseyi oyuna almamazlık etmeyin. Onun yaşayacağı üzüntüyü önceden düşünün. Gördüğünüz gibi bu atasözü insanların birbirini anlamasını öğütlüyor.

Bizlere düşen en önemli görev bir adım atarken attığımız adım bizi çok mutlu edebilir. Fakat karşımızdakiler bundan ne düşünür, onlara bir zararı olur mu bunu iyi tespit edip ona göre davranmaktır. Herkesin böyle yaptığı bir dünya da herkes çok mutlu olacaktır.

Sitemizde yer alan diğer Kompozisyon örneklerinden de faydalanabilirsiniz. Bu Kompozisyon örnekleri sizi fikir vermesi açısından kaleme alınmıştır. Sizlerin daha güzellerini yazacagindan hiç şüphemiz yoktur. 

0 Yorum