İletişim Formu

Empati İle İlgili Kompozisyon Örneği

Empati İle İlgili Kompozisyon Örneği

Empati İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bireyin kendisini başkasının (insan, hayvan, eşya) yerine koyarak onun duygularını, hissettiklerini ya da davranışlarını içselleştirmek olarak tanımlanabilir.

Günlük yaşamımızda insanlar İle sürekli iletişim ve etkileşimde bulunuruz. Peki bu iletişim ve etkileşimde onları ne kadar anlayabiliyor, davranışlarımızın onlar üzerindeki etkisi nedir. Mesela birisi ile alay ettiğimizde acaba bir başkası da bizimle alay etse ne hissederdik. Bunu düşündüğümüz zaman o yanlış davranışı gerçekleştirmeyiz. Ya da bizler en güzel oyunlarımızı oynayıp eğlenirken bir arkadaşımızı aramıza almadığımızı düşünelim. Başta onun ne hissettiğini anlamayabiliriz. Hatta onu fark bile etmeyebiliriz. Lakin aynı durum bizim başımıza gelse biz ne hissederdik. Bu soruyu kendimize sorduğumuz anda empati kuruyoruz demektir. Empati kurmak hem insanları, hem de olayları daha iyi anlamamızı sağlar.

Her zaman bizim dışımızdaki varlıkların ne hissettiklerini düşünmeli ve adımlarımızı ona göre atmalıyız. Başkalarına vereceğimiz zararların ne olacağını önceden bilip o davranışlardan uzak durmalıyız. Karşımızdakinin ne hissededeceğini iyi bilmeliyiz.

Barış İle İlgili Kompozisyon Örneği

0 Yorum