İletişim Formu

El Elin Eşeğini Türkü Çağırarak Arar Kompozisyon Örneği

El Elin Eşeğini Türkü Çağırarak Arar Kompozisyon Örneği 

El Elin Eşeğini Türkü Çağırarak Arar Kompozisyon Örneği 

Sık kullanmadigimiz atasözlerinden birisidir. Sıkıntılı bir anımizda ya da bir sorunu çözerken sıkıntıyı yaşayan biz dışında kimse bizim kadar telaslanmaz ve üzülmez. Yardım eder lakin kendi eşyası kaybolmuş gibi aramaz. 

Bu atasözünü gerçek kılan bir çok durumla karsilasmissinizdir. Mesela çok sevdiğiniz bir kolyeniz var, size sevdiğiniz birisinden bir  hatıra. Bu kolyeyi kaybettiğimiz zaman telaş, üzüntü ve karmaşık duygular içerisinde didik didik aramaya koyulursunuz. Siz kıyı köşe ararken yaninizdakiler ise pek de istifini bozmadan, rahatını bozmadan göz ucu ile aramaya başlar. İşte tam da bu durum da bu atasözünü, el Elin Eşeğini Türkü Çağırarak Arar, kullanırız. Bu tarz örnekleri daha da çoğaltmak mümkündür. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer mesaj ise işimizi yaparken, sorunlarımızı çözme gayreti içerisinde olurken. Başkalarına fazla bel bağlamamız, güvenmememiz gerekir. 

Sonuç olarak sıkıntılı bir anımizda yanınızda olanlar bir yere kadar bize yardım edebilir. Bizim gibi hassas olamazlar. Bu nedenle kendi göbeğinizi kendimizin kesmesi daha uygun olur.

Okulların açılması ile ilgili kompozisyon örneği



0 Yorum