İletişim Formu

Eğitimin Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eğitimin Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği 

Eğitimin Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eğitim belli konularda çocuğu hayata hazırlama, onda istendik davranış değişikliklerine yol açma ve onu Kendi ayakları üzerinde duran bir birey olarak yetiştirme açısından önemlidir. 

Eğitim anne karnında başlayıp ölüme kadar devam eden hayat boyu bir süreçtir. Eğitim ailede başlar okulda devam eder ve hayatınız boyunca her zaman sürer gider. Ailede verilen eğitim çok önemlidir. Çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılaması, ahlaki değerlerini öğrenmesi ve ve özgüven kazanması açısından gereklidir. Okullarda verilen eğitim ailede verilen eğitimin tamamlayıcısı özelliğini taşır. Disiplin ile birlikte çocuğun davranışları şekillendirilir ona özgür düşünme ortamları oluşturulur. Atalarımızın da ifade ettiği gibi ağaç yaşken eğilir. Bundan dolayı çocuklukta verilen eğitim çok büyük önem arz eder. İnsan ölene kadar daima yeni şeyler öğrenir. Bu öğrenme süreci onu olgunlaştırır tıpkı bir buğdayın Başak olması gibi. Eğitim Bir toplumun en önemli meselelerinden birisidir. Eğitimli bir toplum hem kendi ülkesine hem de dünyaya huzur mutluluk ve barış getirir. Eğitim sayesinde değerlerimiz yaşatılır çocuklarımız geleceği hazırlanır.

Her zamankinden daha çok eğitime önem vermeliyiz unutmamalıyız ki eğitimli bireyler eğitimde toplumu eğitimli toplumlar ise daha güzel bir dünyayı oluşturur.

Okulların açılması ile ilgili kompozisyon örneği



1 Yorum