İletişim Formu

Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkileri Kompozisyon Örneği

 Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkileri Kompozisyon Örneği

 Zararlı Alışkanlıkların Gençler Üzerindeki Etkileri Kompozisyon Örneği

 Sizce zararlı alışkanlıklar nelerdir? Alkol, sıgara, uyuşturucu dediğinizi duyar gibiyim. İnsana bedenen ve ruhen zarar veren, başımçılık yapan maddelere zararlı alışkanlık denir. Günümüzde gençlerin ve her yaştaki insanların sıklıkla maruz kaldıkları zararlı alışkanlıkların başında sigara ve alkol gelmektedir. Son zamanlarda iyi uyuşturucu ve türevi maddelerin kullanımı artmıştır. Peki zararlı alışkanlıklar gençlere ne gibi etkileri olmaktadır kısaca değinelim.

Zararlı alışkanlıkların gençler üzerindeki etkileri çok yoğun ve yıpratıcıdır. Ayrıca zararlı alışkanlıklara başlama oranı en fazla gençlik yıllarında olmaktadır. Kötü arkadaş çevresi, özenti gibi faktörlerden dolayı zararlı alışkanlıklar gençler arasında yaygınlaşmaktadır. Zararlı alışkanlıkların gençlere bir çok zararı vardır. Sigara kullanımı bir çok kanser türüne davetiye çıkarmakta, ciğerleri iflas ettirmektedir. Ayrıca doğrudan ve dolaylı olarak hemen hemen her organda yıkıcı zararı dokunmaktadır. Alkolde aynı şekilde hem vücuda zarar verir hem de bilincini kaybeden kişi istemediği davranışlarda bulunur. Uyuşturucu ise zararlı alışkanlıklar içerisinde en beteridir. Ölümcül sonuçlarının yanı sıra yüksek bağımlılık yaptığı için birey uyuşturucuyu almadan normal hayata dönemez. Tüm sağlık etkilerinin yanı sıra ciddi bir maddi külfette oluşturur. Eğlenmeye, gezmeye harcayacakları paraları maalesef gençler bu zararlı alışkanlıklara harcamaktadır.

Yeşilay ve benzeri kurumlar gençleri zararlı alışkanlıklardan komak için bir çok çalışma yapmaktadır. bizlerde bu kurumlara destek vermeli zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız. Eğer ki bu zararlı alışkanlıkları kullanıyorsak da en kısa süre de tedavisini olup tekrardan sağlığımıza kavuşmalıyız.

Erken Kalkan Yol Alır Kompozisyon

0 Yorum