İletişim Formu

Erken Kalkan Yol Alır Kompozisyon Örneği

Erken Kalkan Yol Alır Kompozisyon Örneği

Erken Kalkan Yol Alır Kompozisyon Örneği

Günlük yaşamımızda çoğu zaman işlerimizi erteler, oluşturduğunuz planlara zamanında uymayız. bu ise beraberinde bizlere bir çok sorun oluşturur. İşine erkenden başlayan, yapmış olduğu plana uyanlar ise işlerini daima zamanında yaparlar.

Bir esnaf dükkanını erken saatte açtığında dükkanına çeki düzen verir, gerekli hazırlıklarını yapar. Müşteri de bu durumu fark eder. Ama öğleye kadar yatıp koştur koştur işinin başına giden esnaf ne dükkanına çeki düzen verebilir ne de müşteriye karşı bir hazırlık yapabilir. Müşteri de zaten bunu farkeder, bir dahaki sefere orayı tercih etmez. Yapacağımız işleri zamanında yapmak güzeldir. İşleri ertelemek beraberinde bir çok sıkıntıya sebep olur. O nedenledir ki erkenden işimizi halletmeli, daha sonrasında kalan zamanımızda keyfimize bakmalıyız. Mesela ders çalışırken de bu böyle. Ödevlerini zamanında yapan öğrenci sonrasında oyun oynadığında, gezdiğinde hem içinde bir kaygı olmaz hem de çok güzel eğlenir. Ama ödevini zamanında yapmayan, erteleyen öğrenci gezerken, oyun oynarken daima aklında ödevi kalır. Bu da onun yeterince eğlenmesini engeller. Öyle olur ki bazen zamanında yapmadığı için daha sonra fırsat bulup da yapamaz bize.

Daima görev ve sorumluluklarımızı zamanında yapmalı, yapacaklarımızı asla ertelememeliyiz. Belki fırsatımız olmaz, belki sorunla karşılaşırız düşüncesi ile vaktinde işe başlayalım. 





0 Yorum