İletişim Formu

Körle Yatan Şaşı Kalkar Kompozisyon Örneği

Körle Yatan Şaşı Kalkar Kompozisyon Örneği

Körle Yatan Şaşı Kalkar Kompozisyon Örneği

Atasözleri bilindiği üzere mecazlı ifadelerdir. Bu atasözünde arkadaşların davranış olarak birbirine benzeyeceğini anlatmak için söylenmiştir. Yani atasözünde arkadaşlarınız sizin kim olduğunuz hakkında bize bilgi verir.

Günlük yaşamımızda bir çok şeyi çevremizdekilerden öğreniriz. Sosyal yaşamımız içinde bir çok kişi ile tanışır, arkadaşlık kurar paylaşımda bulunuruz. Arkadaşlık kurduğumuz kişiler çok önemlidir. Zararlı alışkanlıklar ve olumsuz davranışlar genellikle arkadaş ortamında öğrenilir. Mesela arkadaşlarınız sigara kullanıyorsa ya da bu insanlarla arkadaşlık yapıyorsanız sizinde sigara kullanma ihtimaliniz yüksektir. Arkadaşınız küfürlü konuşuyor, sözünde durmuyor, sorumluluk sahibi değilse büyük ihtimalle bu olumsuz davranışları bir süre sonra sizde yapmaya başlayacaksınız. Kötü alışkanlıkları ve davranışları olan insanlarla arkadaşlık kurduğunuzda çevrenizdeki insanların size bakışı da olumsuz olacaktır. Çünkü bu da onun gibi olur düşüncesinde olacaklardır. Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan atasözü de insanların bu düşüncesini destekler.

Arkadaşlarımızı seçerken özenli olmalıyız. İnsanların düşüncesine saygı duymalı, kimseyi yargılamamalı ama olumsuz davranışların sizi etkilemesine izin vermemelisiniz. Arkadaşlarınız size zarar vermeye, zararlı alışkanlıklara yönlendirdiğinde onlar gibi olmak yerine mesafe koymayı tercih etmelisiniz.

Körle Yatan Şaşı Kalkar Atasözünün Anlamı: 

Kötü davranış ve olumsuz alışkanlıkları olan kişilerle arkadaşlık kurmak bizleri de olumsuz etkileyebilir

0 Yorum