İletişim Formu

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Onun Üstünden Aşar Kompozisyon Örneği

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Onun Üstünden Aşar Kompozisyon Örneği

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Onun Üstünden Aşar Kompozisyon Örneği

Günlük yaşamımızda bir çok iş yaparız. Bazı işler vardır ki yapmadan önce şöyle bir durup bakar, içimizi bir korku sarar. Nasıl yapacağım korkusu. Eminim ki bu his herkeste az da olsa olmuştur. Hatta sırf bu yüzden o işi yapmaktan vazgeçtiğimiz, işi yarıda bıraktığımız da mutlaka olmuştur.

Azim ve kararlılık bizi daima başarıya götürür. İş ne kadar zor olursa olsun, ne kadar gözümüzü korkutursa korkutsun bizler hedefimizden asla şaşmamalıyız. Belirdiğimiz hedefe giderken illa ki sıkıntılar, engeller, zorluklar olacaktır. Ama unutmamak gerekir ki azim ve gayret bizim her işin üstesinden gelmemiz için yeterlidir. Mesela notlarımızın kötü olduğu bir dersten sınava gireceğiz. Ben hayatta yapamam, bu ders çok zor, konular çok karışık demek yerine sınavdan önce iyi bir şekilde çalışırsanız mutlaka başarırsınız. Evet bu belki sizin için zor olabilir ama imkansız değildir.

Zorluklar, sıkıntılar asla gözünüzü korkutmasın. Azim ve kararlılık ile üstesinden gelemeyeceğiniz hiç bir iş olmaz. Yeterki bu konuda kendinize güvenin. Unutmayın ki atalarında dediği gibi dağ ne kadar yüce olsa yol onun üzerinden geçer.


Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Onun Üstünden Aşar Atasözünün Anlamı:

İnsanın yeteri kadar isteyip çabaladıktan sonra aşamayacağı engel, başa çıkamayacağı sorun yoktur

Can çıkar huy çıkmaz kompozisyon örneği



0 Yorum