İletişim Formu

Acele İle Şeytan Karışır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Acele İle Şeytan Karışır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Acele İle Şeytan Karışır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bazı anlar olur hemen işi yapıp bitirmek isteriz. Hiç önünü arkasını düşünmeyiz. Acele eder iş biran önce gerçekleşsin diye sabretmeyiz. Elim ayağımız birbirine dolanır, bizse hala  işi oksun, biran önce bitsin derdinde oluruz.

Zaman hepimiz için çok değerlidir. Hepimiz zamanı verimli kullanmak isteriz. Lakin zamanı verimli kullanmak ile aceleci olmak farklı şeylerdir. Zamanı verimli kullanmak için Aceleci olduğunuzda daha çok hata yapma ihtimaliniz olduğundan büyük ihtimal aksaklıklar olacak, bu da işi tekrar yapmak zorunda bırakacaktır sizi. Acele işe şeytan sözü  düşünmeden, hesap etmeden yapılan işlerin başarısız olacağı, eksik olacağı, kusurlu olacağı bir sorun ile karşılaşacağı anlamı taşır. Mesela işini hemen bitirip evine gitmek isteyen bir usta acele acele işlerini bitirmeye çalışır. Tam iş bitti derken bir bakar ki ya makine çalışmıyor ya da bir aksaklık meydana gelmiş. 

İşlerimizi yaparken zamanı verimli kullanmalı ama asla acele etmemeliyiz. Sabırla işimizi en güzel şekilde yapıp, hata yapmamalıyız.

Yaratılanı Sev Yaradandan Ötürü Kompozisyon Örneği




0 Yorum