İletişim Formu

Yaratılanı Sev Yaratandan Ötürü Kompozisyon Örneği

Yaratılanı Sev Yaratandan Ötürü Kompozisyon Örneği

Yaratılanı Sev Yaratandan Ötürü Kompozisyon Örneği

Yunus Emre’nin bu sözünü her zaman çok sevmişimdir. İnanan bir insan için çevresine şöyle bir bakması  bu muazzam evreni yaratan bir yaratıcının olduğunun ispatıdır. Ağaçlar, çiçekler, hayvanlar, insanlar ve tüm yaratılanlar Allahım birer yansımasıdır. Bu nedenledir ki o yaratılan her şey Allah’ın bir yansıması olduğundan Her şeyi sevmeli, herkesi sevmeli, hoşgörülü olmalıyız.

Günlük hayatımızda devamlı olarak insanlarla ve hayvanlarla etkileşim halindeyiz. Huylarımız, dünya görüşlerimiz farklı olabilir. Olaylara bakış açılarımız farklı olabilir. Fakat her şeye rağmen insanları sevmeliyiz. Kusurları hoş görüp onları olduğu gibi kabul etmeliyiz. Örneğin bir ortamdayız ve ortamda birisi hoşumuza gitmeyen davranışlarda bulunuyor. Onunla tartışmak, kavga etmek hoş bir davranış değildir. Her kim olursa olsun onu hoş görmeliyiz. Unutmamak gerekir ki onu yaratan da Allah’tır. Bu yüzden hoş görmeli.

Her şeyin başı sevgidir, En büyük sevgi ise allah’a olan sevgidir. Tüm yaratılanlarda onun birer parçası olduğundan herkesi sevelim. Herkesi hoş görelim.


0 Yorum