İletişim Formu

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Kompozisyon Örneği

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Kompozisyon Örneği

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Kompozisyon Örneği

Günlük hayatımızda ya da yaşamımızın belli dönemlerinde karşımıza zorluklar çıkabilir. Bazen bu engelleri kendi başımıza aşmaya çalışsak da ya aşamayız ya da bir şeyler eksik kalır. Ya da bir işi yapmaya başladığımızda tek başına isek işin içinden çıkması zor olabilir. Kısa sürede yapacağımız bir işi çok uzun sürede ve çok emek harcayarak yapabiliriz. İşlerin daha kolay ve daha çabuk bitmesi, engelleri daha rahat aşmak İçin “bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözünü kullanırız.

Geçmişten günümüze Anadolu insanı birbirine yardım etmeyi sever. Bu yardımlar karşılıksız ve dostça yapılan yardımlardır. Özellikle köylerde imece adı verdiğimiz dayanışma İle işlerini hem kısa zamanda hem de az emek harcayarak yaparlar.  Örneğin ekinlerin biçim zamanı sırayla birbirlerinin ekinlerini biçerler harmanlarına taşırlar. Bir çiftçi tek başı on günle yapacağı bir işi birlikte iki ya da üç gün içerisinde halletmiş olurlar. Başka bir örnek daha verecek olursak, kayısı toplama zamanı herkes birbirine yardım ettiği zaman herkesin kayısısı bahçesinde birlik ve beraberlik içerisinde kısa zamanda kolayca toplanır.

İşlerimizin daha kolay ve daha kısa zamanda halletmek istiyorsak yardımlaşmalı ve dayanışmayı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Birbirimize yaptığımız yardımlar hem işi kolay kılar hem de aramızdaki sevgi, saygı, güven bağlarını güçlendirir. 

Öfkeyle kalkan zararla oturur kompozisyon örneği

0 Yorum