İletişim Formu

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Kompozisyon Örneği

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Kompozisyon Örneği

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Kompozisyon Örneği

Öfke, insanın sağlıklı kararlar almasını engelleyen kötü bir davranıştır. İnsan yaratılış itibariyle duygusal bir varlıktır. Zaman zaman duygularına yenilerek kızabilir. Kızdığı zaman aldığı kararların çoğu düşünmeden, anlık alındığı İçin hata yapar. Bazen öyle hatalar yapar ki tamiri pek mümkün olmaz.

Atalar başka bir atasözünde keskin sirke küpüne zarar derler. Öfkeye alınan kararlar en çok zararı kişinin kendisine verir. Mesela bir arkadaşınız yanlışlıkla veya bilerek bir eşyanıza zarar verdi. Sizde biranda parladınız ve ağzınıza geleni söylediniz. Hatta kavga ettiniz. Peki ya zarar veren o değilse. Onca söylenen söz, kavga bunların özürü olur mu? Ya da diyelim ki eminsiniz o kişiden. Sinirlenmekte elinize ne geçti dizinde ondan pek farkınız kalmadı. Dahası belki konuşulsa güzelce o da hatasını anlayıp özür dileyecek. İş hiç bu noktalara gelmeyecek. 

Her zaman sakin kalıp öfkenize yenilmeden, aklınızı kullanarak adımlar atın. Öfke anında söyleyeceğiniz bir söz, yapacağınız bir davranış yanlış kararlar almanıza mani olur. Bu nedenle sinirlendiğinizde sakinleşene kadar ani tepkiler vermemeye çalışın. Siniriniz yatıştıktan sonra çözüm odaklı olaylara yaklaşın.

Lafla Peynir Gemisi Yürümez Kompozisyon Örneği

0 Yorum