İletişim Formu

Bugünün İşini Yarına Bırakma İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bugünün İşini Yarına Bırakma İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bugünün İşini Yarına Bırakma İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bir işi zamanında yapmak önemlidir. Her işin bir zamanı vardır. Zamanında yapmadığımızda belki de elimize yapmak İçin bir daha fırsat geçmeyebilir. 

Zamanında yapmadığımız işler git gide çoğalır. Öyle an gelir ki artık işlerimizi yapmamaya başlarız. Bu nedenledir ki bir işi zamanında yapmak bizim yaşam prensibimizdir haline gelmelidir. Zamanında yapmadığımız her iş bizi daha da zora sokar. Mesela öğrenciyiz bugün matematik çalışmamız gerekiyor, yarin fen bilgisi öbür gün sosyal bilgiler dersi. Ama bunları hafta sonu ne de olsa hallederim. Acelesi yok gibi düşünüp yapmazsak bu çalışmalar çoğalır ve hafta sonu olduğunda ya özensiz bir şekilde alelacele yaparız ya da zaten yetiştirememiş deyip hiç yapmayız. Ayrıca sorumluluk sahibi bir kişi için işi zamanında yapmak önemlidir. Bugün ödev teslim etmeniz gerekiyor. Fakat hazırlamadınız. Yarin en güzel ödevi siz yapsanız dahi bir önemi olmayacaktır.

Bu nedenledir ki her işimizi zamanında yapmalıyız. İşlerimizi ertelemek bizlere sadece ve sadece zarar verir. Atalarında dediği gibi bugünün işini yarına bırakmayalım.

Akıl akıldan üstündür kompozisyon örneği

1 Yorum