İletişim Formu

Akıl Akıldan Üstündür İle İlgili Kompozisyon Örneği

Akıl Akıldan Üstündür İle İlgili Kompozisyon Örneği

Akıl Akıldan Üstündür İle İlgili Kompozisyon Örneği

Çoğu zaman kendimiz ya da başkaları her şeyi bildiğini zanneder. Sanki yapılacak işi ya da bir düşünceyi ondan daha iyi bilecek kimse yoktur. Hele başkasının ondan daha çok bildiğini düşünmesi onun İçin bir zayıflıktır. Fakat bu düşünce yapısı son derece yanlıştır.

Bir konuda çok iyi olabilirsiniz. Hatta kendinizi o alanda en iyi olarak bile tanımlayabilirsiniz. Fakat bu sizin her zaman en iyisini düşüneceğiniz anlamına gelmez. Bazen birisi çıkar farklı bir bakış açısı İle olaya yaklaşabilir. Ya da sizden daha orjinalini bir cevap verebilir. Aslında bu durumu kabullenmek bir erdemdir. Kendini bilen kişi başkalarının fikirlerini önemser. Aralarında dediği gibi bin bilsen de  bir bilene danış. Hem ne demişler danışan dağ aşmış danışmayan düz yolda şaşmış. Bazen bir iş yaparken bir sorunla karşılaştığınızda devamlı uğraşıyor uğraşıyor fakat işin içinde çıkamıyorsunuzdur. Ama birisi geliyor ve şöyle dene diyor. İş hemen oluyor. Bu durum onun senden bilgili olduğu ya da senin onun yanında zayıflık hissetmen gerektiren bir durum değildir. 

Çok bilen çok yanılır. Başkalarının fikirlerine daima önem verelim. Farklı bakış açıları, farklı fikirler bizim için bir zenginliktir. 

Baca Eğri Olsa Da duman doğru çıkar kompozisyon örneği

0 Yorum