İletişim Formu

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Emek harcamanın önemini vurgulayan bir atasözüdür. Hayatta emek harcadığınız zaman, çabaladığınız zaman bir şeyleri elde edersiniz. Uğraşmadan, emek harcamadan elinize bir şey geçmez.

Hepimiz zaman zaman bir şeylere sahip olmak isteriz. Mesela iyi bir işim olsun, sınavdan 100 alsam, bir arabam olsa, güzel bir saatim olsa, bu yol daha çok buğday hasat etsem… Bu örnekler daha da uzar gider. Bu isteklerin gerçekleşmesi emek harcamaya bağlıdır. Mesela öğretmen gelip de Zana durduk yere 100 vermez. Senin bu notu alabilmen için öncelikle öğretmenini verdiği ödevleri yapman, derse katılman vesınavdan yüksek not Alman gerekir. Yani emek harcaman gerekir. Ya da diyelim ki bir çiftçi tohumu tarlaya ekip yaza kadar yatsa eline bir şey geçmez. Çünkü o tarlayı sulaması, gübrelemesi, ilaçlaması gerekmektedir. Tüm bunları yaptığı zaman verim artacak ve daha çok ürün alacaktır.



Sadece istemek, bir şeylere sahip olmak istemek tek başına yeterli değildir. Emek vermeli, çalışmalı ve alın teri dökmeliyiz. Çalıştığımız zaman, alın teri döktüğümüz de mutlaka emeğimizin karşılığını alırız. Atalarımızın da dediği gibi zahmetsiz rahmet olmaz. Bu nedenle çok çalışıp Üretelim. İşimize sımsıkı sarılalım.

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Kompozisyon Örneği

0 Yorum