İletişim Formu

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Kompozisyon Örneği

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Kompozisyon Örneği

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Kompozisyon Örneği

İnsan birlikte yaşamaya sever. Çünkü her insan bir başka insana muhtaçtır. Bu nedenledir ki insanların yaşamlarına baktığımızda toplu halde yaşadıklarını görürüz. 

Toplumun en önemli değerlerinden birisi kuşkusuz yardımlaşmaktır. Kişiler tek başlarına her işin üstesinden gelemezler. Fakat başkalarının yardımı İle işlerini kolayca hallederler. Mesela bir çiftçi ağır torbaları yek başına taşıyamaz. Ama komşusundan yardım isteği zaman birlikte tutup taşırlar. Böylece birbirlerine yardım etmiş olurlar. Ya da evimizde Berna her şey olmayabilir. Mesela evde yağ bitmiştir. O sırada marketler kapalı olabilir ya da üzerimiz de para olmayabilir. İlk olarak komşumuza gİder ondan ihtiyacımız olan yağı öndüm alırız. O komşumuz da bir gün kendinede olmayan bir şey için bizden yardım isterse biz de ona yardımcı oluruz. Böylece hem komşular arasında yardımlaşma duygusu gelişmiş olur. Hem de birbirlerine olan sevgi ve saygı ortamı güçlenmiş olur.

Bu nedenledir ki her zaman komşularımızla iyi geçinmeli. Onlarla yardımlaşma ve paylaşma içerisinde olmalıyız. Dikkat etmemiz gereken en önemli şey ise yardım yaparken asla ve asla bir karşılık içerisinde olmamalıyız.

Yeni Yıl Kompozisyon Örneği

0 Yorum