İletişim Formu

Yardımlaşmakla İlgili Kompozisyon Örneği

Yardımlaşmakla İlgili Kompozisyon Örneği

Yardımlaşmakla İlgili Kompozisyon Örneği

Yaratılan varlıklar içerisinde düşünme yetisine sahip olan insan aynı zamanda yardımlaşma yönü İle de diğer canlılardan ayrılır. İnsan fıtratı gereği sosyal bir varlıktır. Dikkat ederseniz insanlar ya şehirlerde ya ilçelerde ya da köy gibi toplu yerleşim yerlerinde yaşamaktadırlar. Bu durum onların birbirlerinin hardımlarına muhtaç olduklarını gösterir.

Yardımlaşmak kişinin karşılık beklemeden, bir çıkar ummadan sadece ve sadece içerisindeki yardımseverlik duygusu İle karşısındakinin işini kolay kılmak İçin çabalamasıdır.  Atalarımızında bu yardımseverlik ile ilgili atasözleri vardır. Komşu komşunun külüne muhtaçtır, iyilik yap iyilik bul…gibi. Günlük hayatımızda maddi ve manevi olarak birbirimizin yardımına ihtiyaç duyarız. Mesela elektrik faturası gelmiştir o an da elimizde nakit para yokturdur. Hemen komşumuzdan borç isteriz. Komşumuz bize nakit para vererek bize yardım etmiş olur. Bir sıkıntımızı gidermiş olur. Ya da bir komşumuz ,akrabamız ağır bir yük taşıyordur. Hemen onun yanına giderek ucundan tutarız. Hem onun işini kolay kalmış olur hem de ona yardım etmiş oluruz. Başka bir örnek daha vermek gerekirse; deprem, sel, yangın gibi afetlerde ülke olarak hemen mağdur olan bölgelere yardımda bulunuruz.



Yardımlaşmak aile, komşu , toplum arasındaki birlik ve beraberliği artırır. Burada dikkat etmemiz gereken nokta karşılık beklemeden yardım yapmaktır. Gücünüz yettiği ölçüde mutlaka herkese karşı duyarlı olup yardım edin.

Yerli Malı Kompozisyon Örneği

0 Yorum