İletişim Formu

Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gençlik kişinin ruhen ve bedenen genç olma halidir. Bir ağaç düşünün koca bir çınar. İşte gençlik onun fidan ilken ki halidir. Yeni yeni yapraklarının çaktığı, göğe yükselme sevdasının başladığı dönemdir.

Gençliği ilkbaharın yağmuruna benzetirler. Hayat verir, neşe katar, yaşam doludur. İnsan da gençlik yillarında öyledir. Bir yandan dünyayı insanları tanımaya çalışır diğer yandan da hayaller kurar. Öyle güzel hayalleri olur ki hayat doludur. Geleceğe umutla bakar. Kişi bu dönemde hayatı yeni yeni tanımaya başlar. Okula gider, farklı arkadaş ortamları olur. Lise ve üniversite yıllarını kapsayan bu dönemde ergenliğe girer. Hem kendi hem de çevresi ile çatışma Yaşar. Böylece hem kendisini tanır hem de çevresini. Bu dönem bir yandan da en sıkıntılı dönemlerden biridir. Bu dönemde arkadaş seçimi çok önemlidir. Maalesef bir çok kötü alışkanlığa bu dönemde yanlış arkadaş seçimi ile başlanır. Mesela sigara içen bir arkadaş çevreniz varsa sizde de özenti olur ve sizde bu kötü alışkanlığa başlarsınız. Sonrasında bu kötü alışkanlıklardan vazgeçmesi zor olur. 



Gençlik insan ömründe bir sefer gelir. Bu yilları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Kendimizi geliştirmeli hayata emin adamlarla atılmalıyız. Gençliğimizin kıymetini bilmeliyiz. Atalarında dediği gibi sağlık ve gençlik gitti mi geri gelmez.

Üzüm üzüme Baka Baka Kararır Kompozisyon Örneği

0 Yorum