İletişim Formu

Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır Kompozisyon Örneği

Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır Kompozisyon Örneği

Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır Kompozisyon Örneği

İnsanoğlu yaratılışı gereği diğer insanlarla ilişkiye girdiğinde ona benzeme, onun huylarını, beğenilerini beğenme, onun gibi davranmaya başlar. Özellikle de iradesi zayıf bir insan ise başkalarında gördüğü gibi davranmaya başlar.

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim atasözü ile eş anlamlı bir atasözüdür. Sectigimiz arkadaşlar, bulunduğumuz ortam bizim açımızdan çok önemlidir. Güzel sohbetlerin, faydalı muhabbetlerin, zararsız alışkanlıkların olduğu bir arkadaş ortamı bizi de kendisine benzetir. Yani iyi insanların yanında durursak biz de iyilik öğreniriz. Maalesef ki bu durumun tersi de olmaktadır. Faydalı işlerin olmadığı, kötü sözün normalmiş gibi konuşulduğu, zararlı alışkanlıkların normalmiş gibi karşılandığı arkadaş ortamlarında maalesef bizler de tüm bu zararlı alışkanlıklardan nasipleniriz. Mesela çevremizde sigara kullanan arkadaşlarımız varsa bir süre sonra bizlerde kendimizi o zararda alışkanlığın içerisinde bulabiliriz. Ya da sürekli küfür, kötü söz, dedikodu yapılan bir ortamdaysak bir süre sonra farkında olmadan biz de onlara benzeriz, onlar gibi davranmaya başlarız. Bir başka örnek verecek olursak; hep iyiliğin, güzel duyguların konuşulduğu arkadaş ortamındaysak biz de onlar gibi güzel sözler ederiz.

 Bu nedenledir ki arkadaşlarımıza iyi seçmeliyiz. Kimlerle arkadaşlık yaptığınıza bilmeli, onların kötü huylari varsa değiştirmeye çalışmalı, değiştiremiyoruzsak da o arkadaş ortamında Ayrılmalıyız.

Cumhuriyet Kompozisyon Örneği




0 Yorum