İletişim Formu

Cumhuriyet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Cumhuriyet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Cumhuriyet İle İlgili Kompozisyon Örneği

 Cumhuriyet devleti idare edenlerin seçimle iş başına geldiği bir yönetim şekildir. Bu yönetim şeklinde (cumhuriyet) egemenlik milletindir. Millet devleti kimlerin yönetmesi gerektiğini kendi hür iradesi ile seçer. Bu şekilde de aslında kendi kendisini yönetmiş olur.

Cumhuriyet 29 ekim 1923’te kabul edilerek yeni kurulan devletin yönetim şekli olmuş ve anayasaya da girmiştir. Cumhuriyet bizim için çok yüce, önem taşıyan bir kavramdır. Cumhuriyet demek özgürlük demektir, cumhuriyet demek bağımsızlık demektir, cumhuriyet demek düşmanı yurttan atmak demektir. Cumhuriyet Atatürk demektir. Cumhuriyet bir milletin sesi haykırışıdır. Şehitlerimizin kanı İle sulanmıştır, geleceğimizdir. Kısacası cumhuriyet bizim için her şeydir. 

Cumhuriyet bizlere atalarımızdan miras kalmıştır. Çoşku İle açıklanan cumhuriyet her sene 29 Ekimde tüm yurtta, okullarımızda, de şey dairelerinde, evlerimizde, sokaklarımızda coşkuyla kutlanmakta ve bayram havası oluşturmaktadır.

Şair diyor ya “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.” Bu vatan da şehitlerimizin kanı İle sulanmıştır. Cumhuriyet, bağımsızlık ise onlardan bizlere emanettir. Bizler bu emanete sahip çıkmalı. Ülkemizi her alan da gelişmiş, dünyaya yön veren, bağımsızlığından asla taviz vermeyen bir devlet haline getirmeliyiz. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. 



Not: Ödevinizi yaparken bu kompozisyonu olduğu gibi defterinize aktarmayın. Bu yazı size bir örnek olsun. Siz de kendi cümlelerinizle yazın. Eminim ki daha iyisisini yazacaksınız.

Zararlı Alışkanlıklarla İlgili Kompozisyon

0 Yorum