İletişim Formu

Duyarlılıkla İlgili Kompozisyon Örneği

Duyarlılıkla İlgili Kompozisyon Örneği

Duyarlılıkla İlgili Kompozisyon Örneği

Günlük hayatımızda bir çok olaya şahit olur ya da bir çok olaydan haberdar oluruz. Olumsuz haberler aldığımızda bu olumsuzluğa karşı gösterdiğimiz tepkiye, hassasiyete duyarlılık denir. 

Toplumları ayakta tutan bir çok unsur vardır. Duyarlı olmakta topluma can veren bir değerdir. Neme lazımcılıktan uzaklaşarak sorunu özümsemektir. Toplumsal konulara karşı duyarlı olan toplumlar sorunlarını empatı kurarak, destek olarak çözerler. Ve yaşanan sorunun kaynağına ulaşıp onu yok etmeye çalışırlar. Mesela yere çöp atmıyor olabilirsiniz bu güzel bir şey, fakat yerde gördüğünüz çöpü ben atmadım ki diye düşünerek almamak çevreye karşı olan duyarlılığımız ne kadar zayıf olduğunu gösteririz. Her gün dünyanın farklı yerlerinde savaşlar olmakta, insanlar bir çok sorunla karşılaşmaktadır. Bizler güvenli yurdumuzda sadece televizyondan takip ederek izlemek bizi duyarsızlaştırır. Halbuki ortada bir savaş var ve bu savaşın verdiği zararlar, yıkımlar tüm insanların, devletlerin sorunu olması lazım. Herkesin elinden geldiğince Yardımcı olması gerekir. Çevremizden bir örnek verecek olursak. Maalesef ülkemizde kaldırımların bir çoğu engelli vatandaşlara göre değildir. Bizim bir engelimiz olmayabilir. Ama bu sorun sadece engelli vatandaşların değil hepimizin sorunu olmalıdır.



Unutmamak gerekir ki insan et ve kemikten ibaret değil. Toplumsal olaylara, yanlışlara, eksikliklere karşı bencil olmayıp duyarlı olmalıyız. 

Gençlikle İlgili Kompozisyon

0 Yorum