İletişim Formu

Zararlı Alışkanlıklarla İlgili Kompozisyon Örneği

Zararlı Alışkanlıklarla İlgili Kompozisyon Örneği

Zararlı Alışkanlıklarla İlgili Kompozisyon Örneği

İnsanlığın Ortak düşmanı sigara, alkol, kumar zararları bitmek bilmiyor. İnsanlar kendilerini bile bile ölüme kendi elleri ile götürüyorlar. Asırlardır insanoğluna büyüklük, mutluluk veren bu özentiler insanı zehirlemektedir.

Sağlıklı bir insanın ömründen altı senesini çalan sigara,Aile içerisinde hem maddi hem de manevi zararlara yol açmaktadır. Ailede başlayan bu maddi ve manevi zararlar daha sonra arkadaş çevresine, topluma ülkeye yayılmaktadır.  böyle şey ailede sokağa sokakta topluma yayılan kötü  alışkanlıklar tüm toplumu kirletmektedir. Alkol, sigara gibi alışkanlıklar arkadaşlık ortamında bozmakta kişileri mutsuz etmektedir. Günümüzdeki kanser ve benzeri kötü hastalıkların temelini zararlı alışkanlıklar oluşturmaktadır. Vücudu, organları kirleten, hasar veren zararlı alışkanlıklar düşünceleri de kötü etkilemektedir. Heleki maddi imkanı olmayan kişilerin bu zararlı alışkanlıklara ulaşabilmek için bir çok suça karıştıkları da bilinmektedir. Özellikle de kumar gibi zararlı alışkanlıklar kişiyi ve ailesini büyük borçlar altına sokuyor ve pisliğin ta dibine kadar batıyor. Zararlı alışkanlıklar bunlarla da sınırlı değil. Oyun bağımlılığı, yalan konuşmak, iftira atmak, dedikodu yapmak… bunlarda zararlı alışkanlıklara girer. Bunlara da önlem alınmaz sa sonuçları ağır olur.

 Mutlu bir aile, huzurlu bir çevre, refah seviyesi yüksek bir ülke için zararlı alışkanlıkların önüne hep birlikte geçelim. Zararlı alışkanlılakları olan kişileri topluma kazandıralım. Zararlı alışkanlıkları özendirici film, dizi gibi yayınlara önlem alalım. Unutmayalım ki gelişmek ve huzur içinde yaşamak istiyorsak zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız.



Bağımlılıkla İlgili Kompozisyon örneği

0 Yorum