İletişim Formu

Sağlıkla İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıkla İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıkla İlgili Kompozisyon Örneği

Kişinin kendini ruhsal ve fiziksel olarak iyi hissetmesine sağlık denir. İnsan biyolojik bir varlıktır. Doğar, büyür ve ölür. Bu hayat döngüsü içerisinde zaman zaman ruhsal ve bedensel bazı sorunlarla karşılaştırılır. Karşılaştığı bu sorunlar onun günlük hayatta tat alamamasına, ağrılar ve acılar çekmesine sebep olur. Yaşam kalitesini düşüren sağlık sorunları kişinin günlük hayatında derin izler bırakır.

Sağlık daha çok kaybedilince kıymeti bilinen bir durumdur. Maalesef ki günlük hayat koşuşturmacasında sağlıklı geçirdiğimiz anların pek kıymetini bilmeyiz. Örneğin dişlerimiz ağrımadığı zaman aklınıza bile gelmez. Ama ne zaman ki dişlerimiz ağrımaya başladı zaman sağlığımızın, dişlerimizin ne kadar değerli olduğunu fark ederiz.

Günlük hayatımızda hep bir koşturmaca içinde oluruz. Çalışırız, para kazanırız. Evler, arabalar alırız. Her zaman daha fazlasına sahip olmak isteriz. Fakat bu süreçte sağlığımıza hiç dikkat etmek aklımıza bile gelmez. Tam her şeye sahip olmuşken sağlığımızda elimizden gider. 

Ataların güzel bir sözü vardır. “Sağlık varlıktan yeğdir.” Her şeyden önce sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Unutmamak gerekir ki bu beden bu ruh bizlere Allah’tan bir emanettir. Emanete en iyi şekilde sahip çakmak sa bizim görevimizdir.



Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği


0 Yorum