İletişim Formu

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabretmek; içinde bulunulan duruma katlanma, tahammül etmek, olumsuz düşüncelerden uzak durmak ve beklemek anlamına gelir. İnsanı insan yapan en önemli değerlerden birisidir. Sabreden insan sonunda mutlaka mükafatını alacaktır.

Bizler yaşadığımız olaylar karşısında çoğu zaman tez canlı davranırız. Önünü arkasını düşünmeden hemen istediğimiz olsun diye umut ederiz. Lakin acele ile sabretmeden yaptığımız işler bizlere sıkıntı çıkarabilir. Beklemek her zaman bizim için faydalıdır. Hemen olsun düşüncesi yerine geç olsun güç olmasın fikri olması gerekir. Mesela bir müzik aleti çalabilmek için zaman ve çalışmak gereklidir. Notaları tanımak, müzik aletini tanımak, egzersizler yapmak… Ama elinize bir müzik aletini alıp da iki üç gün içinde bir çarkı çalmayı isterseniz, yani sabretmezseniz büyük ihtimal sıkılıp bırakacaksınız. Böylece başarısız olmuş olacaksınız. Ama adım adım ilerlerseniz, sabrederseniz uzun bir süreç de olsa nihayetinde o işi başarmış olacaksınız.  Bazen de hayatımızda acılar İle karşılaşırız. Sevdiğimiz kişileri kaybeder ya da hastalığa yakalanırız. Yaşadığımız acılara da sabretmek bizleri hem acılarımızın üstesinden gelmek için destek olur hem de bizleri olgunlaştırır. Sabretmek hayatımızın her alanında karşımıza çıkar. Derslerimize çalışır, çabalar sabredersek başarıyı yakalarız. Kur’an-ı Kerim’de Ancak sabredenlere, mükafatları hesapsız olarak ödenecektir, diyerek sabrın önemini bizlere öğütler.

Ey oğul sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz der Şeyh Edebali. Aceleci davranmadan beklemek, sabretmek gerekir. Sabretmek umudumuzu tazeler. Sizlerde sabırlı olun. Zamanını bekleyin göreceksiniz sabrın sonu selamet olacaktır.



Dostluk Kompozisyon Örneği

0 Yorum